Gunghäst får

Vad gör man om man vill köpa en gunghäst men den tilltänkta lilla ägaren inte är speciellt förtjust i hästar? Jo, man köper helt enkelt en gunghäst som inte är en häst utan ett annat djur. Det finns nämligen ett helt zoo av gungande djur, även om de alla går under namnet gunghäst. Men om inte hästen är favoritdjuret, så varför inte köpa en gunghäst får? Ett ulligt får som man kan sitta och gunga på kan väl ingen motstå.

Gunghästar finns i en hel massa olika modeller och material. Visst är en klassisk gunghäst just en häst, och ska det vara en riktigt ”riktig” häst är den också gjord i trä. Men, det kan också vara bra att veta att de där riktigt gamla, vackra hästarna som man kan se på museum och på bild egentligen inte var till för att leka med. Idag görs leksaker för barn, leksaker som är gjorda för att leka med och att slitas med hälsan. Så idag gör man gunghästar både i trä och andra material, och för att alla ska kunna hitta en häst som de gillar gör man också gungleksakerna i andra modeller än bara hästar. I det enorma utbudet av gungdjur kan du hitta allt från ”vanliga” gunghästar och ponnies i läckra pastellfärger till grisar, kossor, giraffer och elefanter, för att bara nämna några.

Gunghäst får

 

Av alla de andra gungdjuren har fåret blivit något av barnens favorit. Kanske för att det är ett djur vi känner igen, och alla gillar väl de ulliga lammen och deras mammor och pappor. Det brukar ofta vara de små lammen och andra vanliga ”bondgårdsdjur” som är populärast bland barnen när man går i en djurpark. När vi vuxna låter oss imponeras av lejon, tigrar och andra exotiska djur, stannat barnen helst i den hage där man får klappa lamm, ankor och andra vanliga djur.

Ulliga får att klappa och gunga på

Och de ulliga fårens päls är varm och skön att klappa. Även gunghästar i form av får har förstås en varm och ullig fårpäls. Fåren är också runda och gulliga i formen, och alla barn sitter mjukt och bekvämt på ett gungfår. Något som inte alltid är fallet om man väljer en klassisk gunghäst. Dessa får har för det mesta både en form och storlek som gör att de också är lämpliga för riktigt små barn. Gungfåret blir snabbt en favorit i barnkammaren och man kan leka och gosa med den nya kompisen även när man inte vill gunga.

Gunghästar i alla former kan man förstås köpa i leksaksaffärer. Men eftersom de flesta butiker bara för produkter från några få utvalda märken blir inte utbudet i de enskilda butikerna alltid så stort. Men här på nätet kan du hitta ett stort och brett utbud av gungdjur, och du har det dessutom samlat på ett ställe, vilket förstås underlättar när du ska jämföra och välja. Här kan du hitta olika modeller av både får och lamm, och du kommer garanterat att kunna hitta ditt barns nya favoritkompis här.